KAPCSOLAT


QR


PVC tárgyak festése I. : Nyílászárók
Írta: Administrator   
2013. február 18. hétfő, 21:46

Régen az ablakok és ajtók anyaga fából készült, ma PVC-ből. Nem is olyan rég még a PVC-műanyagok utólagos átfestése macerás volt, hisz a legtöbb zománcfesték lepattogzott róla. Ráadásul az oldószerek széles skálája oldja vagy duzzasztja, ezért oldószeres festékkel nem festhető. Szerencsére a probléma ma már nem annyira súlyos, mivel léteznek olyan modern festékmegoldások, melyekkel ez az anyag is könnyedén átfesthető.

Gyakori és talán jogos félelem a műanyagokkal szemben, hogy a környezeti ártalmak (UV-sugárzás, por, savas eső stb.) következtében fényük idővel megfakul, anyaguk besárgul, bár remélhetőleg a jelenleg forgalmazott profilok többsége ma már olyan anyagból készül, mely ellenáll a környezeti ártalmaknak. Összességében azt mondhatjuk, hogy a műanyag ablakok közül is találunk jót, és kevésbé jót. Az viszont tény, ma még nem igazán tudható, hogy 30-40 év múlva az idő vasfoga mennyire kezdi ki a műanyagból készült nyílászárókat. Másik hátránya a sablon PVC nyílászáróknak sajnos az esztétika. Nem mindenkinek felel meg az egyszerű fehér nyílászáró látványa, nyilvánvaló előnyei ellenére sem, ha pedig festett vagy valamilyen famintázattal van ellátva, akkor a legnagyobb előnyéből fog veszíteni, ugyanis ezek jóval drágábbak.

Egy olyan festéket kínálunk PVC tárgyak festésére, mely kitűnően ellenáll az időjárás és az UV-fény ártalmainak, úgy lehet vele a PVC-tárgyakat lemázolni, ahogy a fa- és fémtárgyakat szoktuk lefesteni, ráadásul kitűnő tapadási együtthatóval rendelkezik.

A Dunaplaszt PVC- és gumifesték egykomponensű vizes bázisú festék, így alkalmazása nem igényel különösebb technológiai vagy alkalmazásbeli előírásokat, nincs mérgezési veszély a felhasználóra és a környezetre nézve sem.

Ugyanilyen jó megoldást nyújt a Metallux Aqua 2k Akrilzománc is, melyet ipari felhaszlásra ajánlunk, mivel elsősorban szórással vihető fel szépen és a megfelelően vékony rétegvastagságban. Műanyag nyílászárókat gyártó cégeknek is ajánljuk a PVC profilok felszabás előtti festésére ezt a kétkomponensű, vízzel hígítható zománcfestéket, mely amellett, hogy rendkívül UV álló, még kemény, karcálló bevonatot is ad, így a munkadarab az ablakkészítés teljes folyamata alatt sem sérül meg. Mindemellett a bevonat tömörsége révén hosszú évekre biztosítja a felület egyszerű tisztíthatóságát.


Kapcsolódó termékek:

Dunaplaszt PVC- és gumifesték

Share
Módosítás dátuma: 2014. február 05. szerda, 18:47